Søde småbørn med øjne blå


Jeg kom til at kigge ned over mine seneste indlæg, og det ser jo ud som om, jeg ikke laver andet end at spejde ud over de danske farvande. Det er egentlig ret misvisende, for i virkeligheden bruger jeg langt mere tid på sådan noget som det her:

IMG_5614

Disse herlige billeder af små børn, så jeg på sommerens tur til Tyskland. Jeg har en svaghed for det, nogen ville kalde dårlig smag. Men de er også interessante, hvis man sammenligner dem med samtidige danske børneportrætter. Det slog mig, at i Kassel hang en lang række portrætter af børn i naturen, eller i hvert fald, i haven, mens danske børn i samme periode næsten alle er skildret inde i stuerne optaget af at tegne, læse eller lege.

Jeg kører i øjeblikket et kursus om danske portrætter fra guldalderen og i går handlede det om portrætter i naturen. Dem er der en del af frem til midten af 1810’erne, hvorefter man ser dem meget sjældent. For mig er den slags forskydninger ret interessante, fordi de jo siger en del om de idealer, der bærer om ikke hele samfundet så de portrætkøbende lag af samfundet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *