Psyke på min væg

Jeg kom hjem sent i aftes efter en rigtig hyggelig weekend i Odense. Det var lukkeweekend. Særudstillingen Ildsjæl – Anne Marie Carl-Nielsen 150 år skulle lukke og det samme skulle Kunstmuseet. Det er jo blevet fusioneret med Brandts og lukker nu ned i sin nuværende form for at blive genfødt om nogle måneder. I den anledning fyldte vi huset med liv lørdag og søndag og det var rigtig fornøjeligt at se så mange mennesker, der lige skulle nå at se udstillingen og høre et par ord inden det var for sent.

Det var også afslutningen på min egen tilknytning til stedet og det synes mine søde kollegaer sørme også skulle markeres med mad og gaver.

IMG_2441

I museets forhal står Johannes Hoffmanns Psyke fra 1878. Min fantastiske kollega Ole, har i en periode fotograferet hende næsten dagligt og det er blevet til en serie meget fine fotos. Et af dem hænger nu på min væg. Psyke med paraplyen over skulderen. Det var den bedste gave jeg kunne få og hun kom op på væggen allerede i aftes, for det kunne ikke vente.

2 thoughts on “Psyke på min væg

  1. Så udstillingen for et par uger siden, og var yderst begejstret. Ikke mindst for lyssætningen og kataloget 🙂 Overvejer nu om jeg ikke skal finde tid til et kunsthistorie kursus, der er alt for meget, jeg ikke ved!

  2. Hvor er det dejligt at høre, at du havde en god oplevelse på udstillingen! Jeg fik faktisk lyst til at gentage et af mine tidligere kurser om guldalderportrætter, efter at have læst dit indlæg om flittige kvindehænder i Glyptotekets guldaldersamling.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *