På café med Hundertwasser


IMG_3512

Jeg var på Arken i dag. Jeg skulle ud og se på nogle lokaler jeg skal til at undervise i, og så har jeg længe haft lyst til at se Hundertwasser udstillingen. Min ledsager er fire år, så det blev ikke så meget til fordybelse, men vi var begge meget betagede af de udstillede modeller.

Og apropos modeller var Palle Nielsens Modellen også et kæmpe hit. Installationen blev oprindeligt udført til Moderna Museet i Stockholm i 1968, og værket på Arken er en nyfortolkning til en ny tid. Et mikrokosmos, der lægger op til at slippe fantasien fri og lade kroppen udfolde sig. Jeg var lidt misundelig over, at der ikke var en afdeling, hvor voksne uden frygt kunne kaste sig ud i bjerge af skumgummi. I stedet sad jeg i sofaen ved siden af og kunne betragte de mange udsagn på væggene. Særligt et sprang i øjnene og fik mig til at tænke, at Modellen er mindst lige så aktuel i dag som i 1968.

IMG_3542

– Selvom jeg dog synes, man skal bestræbe sig på at stave bare nogenlunde . . .

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *