Nu skinner solen, men…

Det gjorde den så sandelig ikke for bare et par uger siden! De sidste tre weekender har jeg lavet havevandringer lørdag formiddag. Først var vi i Kongens Have og følge havens udvikling fra dens grundlæggelse som kongelig lyst- og køkkenhave. Da jeg mødtes med gruppen, fik vi en lille snebyge og selvom det generelt holdt tørt, var det en kold omgang. Jeg gætter på, der var godt gang i de varme drikke bagefter – det var der i hvert fald hjemme hos mig.

Ugen efter var vi så i Frederiksberg Have. Vejret artede sig bedre, men vi havde stadig tykke trøjer og vanter på. Alligevel var det tydeligt, at meget var sket bare på den uge, der var gået – haven var grøn og frodig.

IMG_9926

Og så sluttede vi af i lørdags på Assistens Kirkegård. Solen bragede ned og temperaturen havde sneget sig over de 20 graver. Det var den perfekte ramme om en vandring mellem de gamle grave, der rummer resterne af ikke så få store personligheder. Samtidig har kirkegården, siden den blev indviet i 1760, også tiltrukket de levende, der slår sig ned mellem gravene. Gennem tiden er det også gået lidt for festligt for sig og i begyndelsen af 1800-tallet blev det forbudt graverne at sælge sprit til de besøgende! Vi holdt os i skindet.

På bare to uger var vi på en vandring, der strakte sig over 400 års havehistorie og med alt hvad det danske forår kan rumme af omskiftelighed!

Er du ærgelig over at være gået glip af oplevelsen, så er der nye havevandringer til september.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *