Noget om udstillinger


Jeg var på Louisiana i sidste uge for at se Jorn og Pollock udstillingen inden den lukkede i går. Som sædvanlig i sidste øjeblik. Hvis jeg skulle have haft et nytårsfortsæt, ville det have været at bestræbe sig på at se alle udstillinger tidligt i udstillingsperioden, så der også var mulighed for at vende tilbage, hvis det var en rigtig god en. Men jeg havde ikke noget nytårsfortsæt, så mon ikke jeg fortsætter i min gamle stil. Det her var heller ikke en udstilling, jeg ville være vendt tilbage til.

IMG_2758

Det var ikke tilladt at fotografere inde i udstillingen, så dette er alt hvad I får. Men det gør heller ikke så meget. Jeg synes det var en jævnt hen tam oplevelse, baseret på en lidt tam idé, som fik mig til at tænke mere på den måde museer laver udstillinger på end på de herrer kunstnere.

For at lokke både publikum og eksterne midler til, har museerne nogle ret hektiske udstillingsprogrammer. Salene skal helst altid være fyldt op med noget nyt, allerhelst med store navne på plakaten. Det er måske for meget forlangt, at man skal udtænke adskillige geniale udstillingsideer hvert eneste år.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *