Kunsten i naturen – naturen i kunsten


Jeg går så småt og glæder mig til et kursus jeg skal holde nogle gange her i foråret. Det er et kursus jeg allerede har holdt et par gange tidligere, så jeg ved hvad der venter.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Det handler om kunst og natur i den sidste halvdel af 1700-tallet, hvor mange elementer af vores nutidige naturopfattelse grundlægges.Jeg har tilrettelagt programmet, så vi kommer omkring alle mulige fortolkninger af natur i kunsten, både som maleri, fx landskabsmalerier og portrætter i naturen, men selvfølgelig også som omformning af landskabet til parker. Og så ser vi selvfølgelig også på hvordan man så på den uberørte natur.

Billedet her er fra Dronninggaard i Holte, som dengang blev anlagt som en fantastisk romantisk have, som også kom til at danne motiv for en imponerende rumudsmykning af Erik Paulsen i Moltkes Palæ, nogle af de aller tidligste danske landskabsmalerier.Som det fremgår er der desværre ikke meget tilbage af haveanlægget i dag.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Kunsten kan være nok så behageligt at se på, men vi skal selvfølgelig også dykke ned i de tanker der ligger til grund. Man kan ikke tale om natursyn i 1700-tallet uden at tale om Jean-Jacques Rousseau, den schweizisk-franske filosof, der spillede en afgørende rolle i den naturrevolution, der førte til et udbredt natursværmeri, men også til en opfattelse af at mennesket må formes og dannes i et vist samspil naturen.

I år afholder jeg kurset over en weekend i Århus i d. 29.-30. marts, hvor du kan tilmelde dig HER. Og som et ugekursus i København d. 16.-20. juni, det bliver som at være på højskole en uge – udover at du må sove hjemme og have madpakke med. Tilmelding HER.

Kurset plejer at afføde en masse gode diskussioner og det er altid sjovt at høre folks forskellige overvejelser og forhåbentlig også rykke dem til at se verden på en lidt ny måde. Jeg håber at se dig!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *