Karseland


Kunst er mange ting – og kunst kan opstå mange steder. På den bemandede legeplads ved Mjølnerparken på Nørrebro har Astrid Noacks Atelier opstillet en container, som er omdannet til børneatelier. Henover sommeren dannede den rammen om forskellige kunstneriske projekter, hvor forskellige samtidskunstnere inddrog børnene i den kunstneriske proces.

Jeg hjalp til i de par uger, hvor Molly Haslund omdannede skurvognen til et karsevæksthus. Der blev produceret alle mulige forskellige levende beklædningsgenstande og det hele blev afsluttet med et brag af en performance, hvor alle ungerne var med. Forleden kom der så en stak billeder dumpende ind i min indbakke og det var et hyggeligt gensyn.

p8880120

Molly har i længere tid arbejdet med karsetøj og i det hele taget den levende, voksende, spirende karse, som kan gro på næsten alt. Det udsprang af et værk, der skulle markere 100-året for kvinders stemmeret, og hvad var så mere naturligt end at tage udgangspunkt i noget husligt – karse. Siden er karseprojektet vokset i nye retninger. Og mon ikke også der blev sået nye tanker i hovederne på et par børn. De fleste havde nok sået lidt karse til påske ovre i skolen, men tøj af karse…!? De gik op i det med liv og sjæl. Såede, vandede, passede og plejede. Og så oplevede de et rum, hvor fantasien kunne få frit spil og hvor der blev sat spørgsmålstegn ved konventionerne – og det kan vi alle have brug for.

Og skulle du spekulere på om sådan en kappe er rar at have på, så kan jeg fortælle at den er forbløffende svalende og velduftende, men også ret tung.

p8880547

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *