In memoriam

Jeg opsøger normalt ikke mindestuer og gravsteder. Men i dag gjorde jeg en undtagelse. Jeg havde været til et møde inde i byen og på vejen hjem fik jeg lyst til at slå et smut ind omkring Assistens Kirkegård. Foråret piblede frem som et tæppe af erantis og vintergækker og i et hjørne fandt jeg målet for min afstikker. Denne sarkofag.

IMG_2729

Her i et hjørne af kirkegården ligger maleren Jens Juel, som jeg holder ganske meget af. Da jeg for et par uger siden holdt foredrag om ham på Odense Centralbibliotek, var det også tydeligt, at jeg ikke er den eneste, der har et blødt punkt for denne fantastiske maler.

IMG_2719

Gav det så et særligt sug i maven, at stå der og betragte det sted, hvor hans jordiske rester hviler? Nej egentlig ikke. Jeg vil til en hver tid foretrække at stå foran et af hans mange værker. Lige nu er der sat en lille håndfuld af hans værker til salg hos Bruun Rasmussen, og man kan jo godt tage til eftersyn og se på sagerne, selvom man ikke har tænkt sig at købe… Tit ryger billederne jo videre i privateje, så måske er det eneste chance.

IMG_2712

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *