GULD

Så fik jeg endelig set den stort opsatte guldalderudstilling på Aros. Jeg havde glædet mig til det længe, for det er jo ikke hver dag, at nogen kaster sig ud i at give deres bud på en læsning af en hel periode.

  
Det var på mange måder en smuk udstilling. Vægfarverne var virkelig godt valgt og der er en rigtig fin vekslen mellem mere traditionelle ophængninger og så vægge med noget mere spræl. Nogle af værkerne hang måske lidt vel højt, men alt i alt kunne jeg rigtig godt lide den visuelle præsentation. Der var også et forfriskende værkudvalg, som selvfølgelig bar præg af at man havde taget udgangspunkt i Aros’ egen samling.

Når det er sagt var jeg ikke specielt begejstret for teksterne. Dels var jeg ikke altid enig i indholdet, men det kan jeg nu sagtens leve med, for en udstilling er jo en præsentation af en fortolkning af et givent emne, og kan afføde en frugtbar diskussion. Men jeg synes teksterne talte ned til mig og i den lille folder fandt de det ligefrem nødvendigt at skrive hvad man skulle have lært i hver sal. Det var lige didaktisk nok til min smag.

Rørbyes billede herover er forøvrigt et af de værker, der virkelig har præget mig. Da jeg var barn havde museet et samle/tegnesæt, som jeg brugte timevis på. En sindsygt effektiv måde at få indprintet alle detaljer – og jeg elskede det.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *