Godt nytår – det kan kun blive spændende

Så kom vi i gang med 2017. Og jeg har store forventninger til det kommende år. Især har jeg store forventninger til årets museumsoplevelser. 2016 bød på en række udskiftninger på direktørpladserne på vigtige københavnske museer, så både Den Hirschsprungske Samling, Thorvaldsens Museum og Glyptoteket har fået nye kaptajner på broen. En ny kaptajn er jo ofte ensbetydende med en ny kurs, og det skal blive spændende at se, hvor vi bliver ført hen.

Det er jo alle gamle huse med stærke traditioner og fantastiske samlinger. Jeg har faktisk gennem tiden haft fornøjelsen af, at arbejde alle tre steder, i min studietid, hvor jeg har omvist i samlingerne, og efterfølgende, hvor jeg har sat udstillinger op på både Thorvaldsens Museum og Den Hirschsprungske Samling. Det er museer, der ligger mit hjerte nær, så jeg glæder mig til at følge hvordan de forhåbentlig vil blomstre og udfolde helt nye aspekter.

Og så kan man jo også tilføje den feministiske fodnote, at rokaden har rettet lidt op på den kønsmæssige skævvridning. Kunsthistorie er et fag, hvor der i årevis er blevet uddannet langt flere kvinder end mænd, alligevel har det primært været mænd, der sad i direktørstolene. Nu røg to mænd ud og blev erstattet af to kvinder…

Derfor slutter vi også med en feministisk stilet, som jeg har drømt om at se i flere år. Nemlig Joana Vasconcelos mega sko Marilyn, som man stadig kan nå at se på Aros, som til d. 19. februar viser en herlig udstilling med hendes værker.

img_20161230_155738

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *