Film skal ses i biografen…

… og kunst skal ses på museerne, eller hvor den ellers måtte befinde sig. I hvert fald giver det en helt anden oplevelse, når man kommer ud og står foran værkerne, for den fysiske materialitet er så vigtig en del af oplevelsen af kunsten. Derfor nyder jeg også hver gang, jeg har mulighed for at komme ud til kunsten og vise dem frem.

I de sidste uger har jeg vandret København tynd for sammen med kursister at udforske byens parker og de mange skulpturer, der står overalt i byen. Det har været en stor fornøjelse, ikke mindst fordi vi var umanérligt heldige med vejret, men også fordi det gav en masse gode samtaler om kunsten, og om hvordan vi oplever den i byen. Vi fik tænkt meget over hvordan man ser. Når vi bevæger os rundt i byen ser vi jo nok det vi går forbi, men vi registrerer det ikke nødvendigvis. Man kan komme til at gå forbi en perle uden at opdage den. Men man kan træne sig op til at være mere nysgerrigt betragtende, så turen rundt i byen bliver en langt rigere oplevelse.

Nu kommer så efterårsvejret og det egner sig jo altså bedst til indendørsfornøjelser. Vejrskiftet kommer perfekt, for i næste uge tager jeg hul på en række udstillingsbesøg. Det er et forløb over fem gange hvor vi henover efteråret skal besøge nogle af de allerbedste udstillinger, der er på plakaten i denne sæson. Det bliver til alt fra van Gogh på Arken til installationskunst i cisternerne, og undervejs vil jeg guide igennem udstillingerne, så man får mest muligt ud af at stå overfor kunsten.

Bliver du fristet til at komme med, så kan du tilmelde dig lørdag kl 13.30 HER og torsdag kl. 14.00 HER. Jeg glæder mig i hvert fald til at komme i gang!

20170614_130136

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *