En lille kæmpe

I år byder på en tilbagevenden til en gammel bekendt, nemlig billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen. I 2013 kuraterede jeg jo den store jubilæumsudstilling Ildsjæl – Anne Marie Carl Nielsen 150 år på Fyns Kunstmuseum. Nu er det så hendes gemal Carl Nielsens tur til at fejre jubilæum og det har også givet fornyet fokus på Anne Marie.

225

I efteråret skal jeg holde et par foredrag om hende og allerede nu er jeg i gang med endnu en udstilling. Det bliver en udstilling med hendes dyrestudier, som skal åbne på Den Hirschsprungske Samling til september.

Før påske var vi en tur i Odense, hvor de fleste af hendes værker befinder sig, og det var en skønt gensyn – både med hende og med søde, gamle kollegaer. Turen kastede en masse tanker og ideer af sig, som nu skal til at finde form.

Der pusles med værkudvalg, udstillingsdesign, tekster og hvad der ellers hører sig til. Det er en ganske speciel opgave, for det er jo værker jeg kender særdeles godt fra sidst, men rammerne er så anderledes, så det er alligevel nødvendigt at genopfinde den dybe tallerken.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *