En labyrint

Jeg pendler og det giver rigtig mange timer i toget. Timer hvor man kan læse. I øjeblikket er det Jens Baggesens Labyrinten, der er med i tasken. Det er hans rejseskildringer fra den rejse, han gør ned gennem Europa i årene 1789-90. Ja, igen er vi nede i 1700-tallet. Jeg kan ikke lade være.

Han er en frygtelig hypokonder at være i selskab med. Det meste af tiden er han døden nær, dog uden han præciserer hvad det er, der truer ham sådan. Men døden ånder ham i nakken!

Der er passager, som er kedelige, men der er også andre, og de er heldigvis flest, hvor man slet ikke kan lade være med at trække på smilebåndet. Hans indledning, hvor han suser rundt i København efter et pas i et kapløb med tiden, inden postbåden afgår mod Kiel, er fantastisk.

Jeg har beskæftiget mig meget med den romantiske have og måske derfor kan jeg slet ikke stå for de par sider, hvor han beskriver, hvordan han og hans rejsefæller sejler jorden rundt på en eftermiddag i omegnen af Hamborg. Det indkapsler præcis hvordan jeg forestiller mig, at de har leget rundt i deres haver. Og så er jeg kun lige gået i gang, der er mange sider tilbage!

Lån den på et bibliotek nær dig. Eller gør som mig: find den på boghylden i en opholdsstue på en campingplads i det jyske søhøjland og køb den for en tyver!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *