En åbenbaring i Domkirken

Jeg har været i Ribe og helt der ude mod vest, så jeg noget interessant. Domkirken har fået indrettet et nyt lille museum, som på rigtig fin vis fortæller kirkens historie. Den fortæller med udgangspunkt i Ribe om tiden før og efter reformationen og det gør den godt. Men den helt store stjerne i udstillingen er denne model af kirken og de nære omgivelser.

IMG_2102

Man vælger et lydspor (dansk, engelsk eller tysk) og så fortæller en stemme om bygningen, der vokser over århundreder, om tilbygninger, der kommer og går, og om ødelæggende brande. Imens lyser de forskellige dele af modellen op efterhånden som der fortælles om dem.

IMG_2114

Jeg har efterhånden set en del af den slags modeller, der skal fortælle en bygning eller en bys historie over tid. Men det her er klart den bedste løsning jeg til dato har set. Den er pædagogisk, det virker og så er den virkelig flot! Det transparente plastik indlejret i marmor er både smukt og rent, og alligevel har man tilladt lidt spas, som når det brænder og man ser ilden buldre i kirken. Vi stod og var helt opslugt længe!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *