Efterårstanker

Der er ikke lang tid til efterårets kurser går i luften, og mine aftner går med forberedelse. Der er hjemtaget store bunker af bøger fra biblioteket, så der lige kan blive tjekket op på et par ting. Der skrives program og litteraturlister og planlægges museumsbesøg o.lign.

Intet kursus uden udflugt! Jeg synes det er vigtigt at komme ud og se tingene i virkeligheden, så det indgår altid i mine kurser. Og så er der jo også de kurser der kun foregår ude – byvandringer og havevandringer. I år udvides med nye områder for byvandringer og det er første gang jeg udbyder havevandringer. Så hvis du har været med på byvandringerne tidligere, er der nu en chance for nye oplevelser.

IMG_8378

Grundtvigs Kirke her får man fx mulighed for at besigtige i to sammenhænge, både som en del af en byvandring i området og som led i kurset Genopdagelsen af gotikken, hvor vi skal beskæftige os med den store fascination af gotikken og middelalderen, som rammer Europa sidst i 1700-tallet og hænger ved op gennem 1800-tallet og ind i 1900-tallet. Grundtvigs Kirke er med sin himmelstræbende majestætiskhed kombineret med et omhyggeligt håndværk et virkelig godt eksempel på hvad denne gotikfascination kulminerer i. Og så er kirkerummet så bjergtagende at selv den argeste ateist et øjeblik vil lade sig rive med.

IMG_8371

I det hele taget bliver det et travlt efteråret med meget på programmet. Du kan jo kigge forbi HER, og se om der er noget der kunne friste.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *