Dyrehaven


Weekenden bød også på en tur i Dyrehaven – sammen med store dele af den Københavnske befolkning. Efter med børneskridt at have bevæget os langsomt rundt og vi egentlig havde opgivet at se dyr, var de der pludselig. Først undrede det at de stod i det mest trafikerede hjørne, men det var selvfølgelig pga. foderet.

IMG_2896

Dyrehaven har spillet en stor rolle i vores opfattelse af det danske landskab siden guldalderen, hvor malerne drog derud i samlet flok på studieture. Skovplejen er stadig præget af det ideal kunstnere som Eckersberg og Skovgaard plantede i os. Vi har en helt fast forestilling om, hvordan dette landskab skal se ud, og selvom landskaber jo forandrer sig, går det altså ikke med dette specifikke landskab.

På universitetet havde jeg et kursus om netop Dyrehaven som motiv. Da vi efter en tur derude cyklede hjemad sagde min underviser, der var en ældre, kultiveret dame, henkastet “I min ungdom lod man brændenælderne vokse vildt herude for at tøjle utugten!”. Jeg så nu hverken brændenælder eller utugt, måske er det for tidligt på året.

1 thought on “Dyrehaven

  1. Anonymous says:

    jeg var også med det var sjovt kh Lukas Zacho

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *