Bárður

Her er det egentlige mål for min rejse. Færøernes Kunstmuseum. Det er et lille men rigtig fint museum, der viser færøsk kunst fra de allertidligste forsøg ud i billedkunst fra begyndelsen af 1800 og frem til i dag.

Jeg har tidligere skrevet om mit arbejde med at skrive om Bárður Oskarssons værker. Nu hænger værkerne så på museet, kataloget er udkommet, fredag var der fernisering og i dag har Bárður og jeg så lavet en dialog-omvisning.

 
Så hvis du er på Færøerne i løbet af de næste par måneder, så læg vejen forbi. Der venter dig en serie værker, der kredser om eksistentielle forhold som ensomhed, håbløshed, tvivl med mere. Både i værkerne her, men også i en serie illustrationer til upublicerede børnebøger.

2 thoughts on “Bárður

  1. Bibliotekaren says:

    Desværre står jeg ikke lige og skal til Færøerne, men billederne ser da spændende ud. Jeg kender i forvejen Bardurs billedbøger, så det ville være interessant med en udstilling i Danmark.

  2. Han udstiller faktisk også i Danmark i øjeblikket. Frem til 20. oktober kan du se hans tegninger på Nordatlantens Brygge, http://www.bryggen.dk.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *