Backstage


IMG_3471

Torsdag aften tilbragte jeg i DR-byen. Jeg var blevet spurgt om jeg ville sige et par ord under P2s transmittering af koncerten, og det ville jeg selvfølgelig gerne. Jeg har faktisk aldrig været i koncertsalen før, men det var en rigtig fin oplevelse. Jeg kom ind af bagvejen, og fik således også set området bag scenen, hvor gulvene er belagt med metalplader og væggene står i rå beton, lysudsmykningerne spejler sig i det blanke gulv og ingen lyde absorberes i det hårde industrielle rum.

IMG_3485

Gennem sceneindgangen kommer man ind i en sal, der ikke kunne stå i større kontrast hertil. I koncertsalen er det organiske materialer som træ og velour der dominerer. Salen kan rumme op til 1800 tilskuere, men med de fremskudte balkoner har Jean Nouvel skabt et forbløffende intimt rum. Jeg kom til at tænke på en livmoder, mens jeg sad der. Det indirekte lys og den varme glød mindede mig om Lennart Nilssons fotos af fostertilstanden. Rummet var på samme måde varmt, organisk og intimt.

IMG_3479

Jean Nouvels arkitektur er en virkelig interessant blanding af det meget varme, organiske i selve koncertsalens indre og det rå, industrielle udtryk såvel backstage som i foyer området.

Musikken, Bruchs Skotsk Fantasi og Bruckners Symfoni nr. 4, kan du høre HER, hvor du også kan høre mig sige fire sætninger. Bruch var en skøn oplevelse, som fremkaldte stående ovationer, Bruckner var jeg til gengæld knap så begejstret for, men bedøm selv.

I pausen, hvor aftenlyset bredte sig over Amager kunne man nyde denne udsigt. Meget har ændret sig på Amager, siden jeg for efterhånden mange år siden kortvarrigt boede på et kollegieværelse i en af de hvide blokke.

IMG_3487

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *